Deutzia gracilis , bruidsbloem

Deutzia gracilis , bruidsbloem

Deutzia Gracilis


  • Eigenschappen:  De bruidsbloem Deutzia gracilis is een vrij kleine soort uit Japan die tot een meter hoog kan worden en tamelijk rechtop groeit. Aan de sterk vertakte twijgen met tegenovergesteld blaadjes groeien in mei en juli grote aantallen pluimen zuiver witte bloempjes die de plant grotendeels kunnen overdekken.
  • Bloeiperiode: De Deutzia gracilis is een heester ie op tweejaarig hout bloeit. Dit doet hij vooral in een periode waarin veel tuinplanen zijn uitgebloeid of nog moeten gaan bloeien, de zogenaamde voorzomerrust. Dit maakt de bruidsbloem een belangrijke plant in de tuin als je het hele jaar rond bloemenpracht wil in je tuin.                                                                                                              
  • Bodem: Deutzia gracilis groeit in iedere normale tuingrond als deze voldoende voedselrijk is en niet te snel uitdroogt. Leem of kleigrond is het beste. Plant je hem in zandgrond moet je goed bemesten. Om uitbundig te bloeien moet deze sierheester in de volle zon staan.                                                                                                                                                                                                                
  • Snoeien: Elke jaar dienen de uitgebloeide takken gesnoeid te worden vlak boven een punt waar een jonge scheut uitkomt. Je kan best ook de zwakke scheuten verwijderen. Zo zal de struik elk jaar opnieuw prachtig bloeien en compact blijven
31-03-2022