Bodembedekkende goudaardbei (Waldsteinia ternata)

Bodembedekkende goudaardbei (Waldsteinia ternata)

Bodembedekkers zijn kruipende en laagblijvende, meestal vaste planten die snel een netwerk van wortels én bladeren aanmaken. Hierdoor kan in een relatief korte tijd u tuin snel bedekt zijn met bodembedekkers. Door bodembedekkers aan te planten weert u het onkruid in uw tuin, zorgt u voor het hele jaar groen óf brengt u meer kleur in uw tuin. Heeft u een tuin of border met veel groenblijvende struiken, en zou u graag wat meer bloemen in uw tuin willen? Kies dan voor de Waldsteinia Ternata.
Plant goudaardbei op een plaatsje in de schaduw of halfschaduw. Voor een rijke bloei heeft hij wel enkele uren zon nodig. De bodem is best goed doorlaatbaar en niet te droog. Goudaardbei kan ook aangeplant worden in rotstuintjes en als onderbeplanting bij bomen. Als je er 8 tot 12 per vierkante meter zet, is alles op een jaartje dichtgegroeid.
Goudaardbei is een makkelijke plant. Door zijn zeer dichte groeiwijze krijgt onkruid weinig kans. Wanneer de bladeren wat slordig ogen kan de plant in het voorjaar teruggeknipt worden. Hij vormt dan nieuwe blaadjes. De bloei zal in dat jaar wel beperkter zijn. Wanneer de plant begint te woekeren kunnen de uitlopers met een schep afgestoken worden. Uitlopers kunnen ook afgesneden worden en op andere plaatsen aangeplant.
In mei/juni komen de boterbloemachtige, goudgele bloemen mooi tot hun recht tussen de donkergroene glanzende bladeren.In het najaar kleuren de bladeren mooi roodbruin.


31-01-2022